Skip navigation MENU

Werken in de horeca

Werken in de horeca is het gezelligste en leukste werk dat er is. Jouw gasten zullen helemaal willen ontspannen. Het maakt niet uit op welk tijdstip dit is van de dag. Of het nou doordeweeks is of in het weekend, jouw gasten gaan er even tussenuit om te genieten. Vaak zal er dan dus ook een ontspannen en gezellige sfeer hangen op jouw werklocatie. Van werken in de horeca zul je altijd plezier blijven hebben. Jouw collega’s kunnen ook nog eens je beste vrienden worden. Je zult zien dat je met plezier op de werkvloer staat en dat maakt het werken in de horeca nog leuker. Ook moeten we niet vergeten dat in de horeca veel valt te leren. Er zijn namelijk enorm veel horecafuncties, waar altijd iets anders van je wordt verwacht. Je kan kiezen voor een bijbaan of fulltime aan de slag.

Echte inspanning ontdekken

Hard werken klinkt in eerste instantie misschien niet erg aantrekkelijk, maar dat is het wel. Veel werkgevers zullen blij zijn als ze op je cv zien dat je je stempel hebt gedrukt in de horeca. Ze weten dat ze iemand voor zich hebben die weet hoe ze dingen voor elkaar moeten krijgen, die een doorzetter en een doener is. Heb je geen zin om de hele dag achter een computer te zitten of je avonden achter een kassa door te brengen, dan is een horecabaan wellicht iets voor jou. Banen in de horeca zijn heel divers: bedienen, lopen, fladderen, bedienen, wassen, verplaatsen, koken en schoonmaken. Er moet iets voor je bij zijn. Je normen zijn veranderd door hard werken en diversiteit. Je kunt tegen een stootje en verder gaan zonder te klagen. Je doet ook harder je best als anderen opgeven.

Vaardigheden ontwikkelen

In de horeca is het onmogelijk om de ene keer een booming business te hebben en de andere keer te druk. Je moet hiermee leren omgaan. In rustige tijden kun je bijpraten met collega’s en in drukke tijden kun je snel aan de slag. In de horeca heb je altijd verrassingen. Communiceren kan iedereen, maar in de horeca leer je het subtiel en doordacht te doen. In de horeca help je mensen, luister je naar klachten, los je problemen op, verleen je service en toon je begrip in uiteenlopende situaties.

Als je in een dienst werkt, moet je altijd vriendelijk zijn. Je moet mensen ook durven benaderen. Ben je nog een beetje verlegen? Werken in de horeca is de perfecte work-out. Werkend in een restaurant, café of hotel ben je zo weer uit deze situatie. Je zult lekker actief bezig zijn.

Etiquette leren

Werken en leven volgen de ‘etiquette’ zijn omgangsvormen die verband houden met een cultuur. De essentie van etiquette is dat bij alle gelegenheden waarin mensen met elkaar communiceren, rekening moet worden gehouden met de gevoelens van anderen en de gewoonten van de samenleving.

Als je in de horeca werkt, krijg je te maken met verschillende regels van etiquette. In het begin leer je veel ongeschreven en geschreven regels. Dit lijkt in het begin misschien veel, maar je went er snel aan. Ook voor gasten gelden ongeschreven regels. Stapel de borden niet op elkaar, heb geduld. Je ziet de bediening, maar ze moeten ook andere gasten helpen. Door te werken waarbij de etiquette veel wordt toegepast zul je hier ook veel van leren. Alle beleefdheidsregels en omgangsvormen die het bediend personeel zal hebben, is de juiste manier. Stel je zit in een restaurant, is het ook leuk voor jezelf om op te letten of dit volgens de etiquette gaat. Dan kun je in ieder geval van jezelf zeggen dat jij wel weet hoe het moet.

Leeftijd horecawerk

Vanaf je 15e levensjaar kun je aan de slag in de horeca. Dit zal vooral veel afwaswerk zijn. Maar zodra je de 16 jaar hebt bereikt kun je werken in de bediening, bestellingen opnemen en nog veel meer. Vanaf 18 jaar mag je alcohol schenken in de horeca. Hier komen veel werkzaamheden bij kijken. Je zult nu zelf achter de bar staan, achter de kassa verschijnen of de perfecte cocktails in elkaar zetten. Nu kun je ook meer openstaan om te leren over verschillende dranken. Je kunt je gaan verdiepen in welk drankje bij welk gerecht past en jouw gasten daarin adviseren.

Altijd werk

Als je aan de slag gaat bij Skanna horeca zul je kunnen werken door heel Nederland. Er staan genoeg vacatures open. Je kunt je ook inschrijven voor alleen een bepaalde functie. Er is werk genoeg, dus je kunt altijd werken als je dat zou willen. Het is flexibel werk, dus kun je in een week 5x, maar die week erop helemaal niet? Dan is dat zeker geen probleem. Je kunt wel in een korte periode veel geld verdienen. En hoe langer je werkt, hoe sneller je door kunt groeien en hoe meer je per uur kunt verdienen.

Werken in de horeca klinkt niet gek, toch? Goed salaris, connecties met collega’s en klanten en inzet voor je persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Whatsapp
Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. De Europese wetgeving maakt onderscheid tussen cookies die functioneel of niet privacygevoelig zijn en cookies die mogelijk wel privacygevoelig kunnen zijn (PII). Deze website gebruikt beide soorten cookies. Door hiernaast op ‘OK, sluiten’ te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, geeft u toestemming voor het plaatsen van cookies. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren