Skip navigation MENU

Stoofvlees met Westmalle Dubbel

Geplaatst op 24-04-2018 in Koken met bier.

Vandaag weer een nieuw recept van onze Maarten van Skanna Rotterdam! Wekelijks bedenkt hij een nieuw recept met bier en deze overheerlijke recepten deelt hij ook maar al te graag met jullie. Vandaag gaan we aan de slag met stoofvlees en Westmalle Dubbel. Wekelijks op de hoogte blijven van zijn nieuwe recepten? Volg hem dan op Instagram: kokenmetbier

Wie zegt dat een stoofvlees alleen in de winter kan? Serveer wat frietjes bij het stoofvlees en je zet een heerlijke maaltijd op tafel. Houd er wel rekening mee dat het wel een tijdje moet stoven en dit dus geen ‘last-minute-ik-ga-me-even-goed-uitsloven’-gerecht is :).

Hongerig geworden? Hieronder lees je de ingrediënten en de bereidingswijze nog eens stap voor stap.

Benodigdheden

  • 3 flesjes Westmalle Dubbel
  • 2 uien
  • 9 knoflooktenen
  • 2kg stoofvlees
  • snufje zout en peper
  • boter
  • 3 laurierblaadjes
  • 1 runderboullion blokje

Wat moet je doen?

  1. Snijd het vlees in stukken van ongeveer 4 bij 4 cm.
  2. Kruid het vlees naar smaak met peper en zout.
  3. Verhit de braadpan op hoog vuur en voeg boter toe.
  4. Wanneer de boter begint te verkleuren, voeg het vlees toe in de pan.
  5. Schroei alle kanten van het vlees dicht zodat het vlees een mooie bruine kleur krijgt. Voeg dit met boter en al in de stoofpan (deze hoeft nog niet aan te staan).
  6. Herhaal stap 3 tot en met 5 totdat je al het vlees hebt gebraden.
  7. Bak de uien in de braadpan en voeg deze daarna aan het stoofvlees toe.
  8. Voeg het bier toe aan het stoofvlees, zorg dat al het vlees onder het bier staat.
  9. Kruimel het bouillonblokje boven de pan, voeg de laurier en knoflook toe.
  10. Roer alles goed door elkaar.
  11. Zet op laag vuur en laat minimaal 4 uur stoven (het vlees wordt extra lekker als je het een dag van tevoren maakt!)
  12. Indien je de textuur van dit gerecht voor opdienen iets pappiger wilt hebben, voeg dan op eigen gevoel wat bloem toe (of Maizena). Dit kan ook met ontbijtkoek, het gerecht wordt daar wel zoeter van.

Vergeet je niet een portie langs te brengen op Skantoor wanneer je het hebt gemaakt?

Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. De Europese wetgeving maakt onderscheid tussen cookies die functioneel of niet privacygevoelig zijn en cookies die mogelijk wel privacygevoelig kunnen zijn (PII). Deze website gebruikt beide soorten cookies. Door hiernaast op ‘OK, sluiten’ te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, geeft u toestemming voor het plaatsen van cookies. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren