Skip navigation MENU

Stoofperen in Lindemans Kriek

Geplaatst op 21-12-2018 in Koken met bier.

Ben jij nog op zoek naar inspiratie voor het kerstdiner? Maarten heeft weer een overheerlijk recept, speciaal voor de feestdagen: stoofperen! En Maarten zou Maarten niet zijn als niet één van de ingrediënten een biersoort zou zijn. Dit keer is dat: Lindemans Kriek. Niks missen van de bierrecepten van Maarten? Volg hem dan op Instagram: Koken met bier

Stoofpeertjes wie kent ze niet! Dat dacht Maarten dus ook. Maar waarom niet in bier? Als je dit een keer hebt gemaakt wil je niet meer anders, heerlijk!

Benodigdheden

  • 1,5 kilo Stoofperen;
  • 4 Flesjes Lindemans Kriek;
  • 2 Kaneelstokjes;
  • 2 Steranijs;
  • 3 Eetlepels bruine suiker.

Wat moet je doen?

  1. Schil de peren;
  2. Verwijder het klokkenhuis van onderuit;
  3. Doe de peren in de stoofpan;
  4. Voeg alle ingrediënten toe in de pan;
  5. Stoof voor minimaal 4 uur.

Een kind kan de was doen, eet smakelijk!

Serveertip: serveer de stoofpeertjes met ijs en chocolade!

Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. De Europese wetgeving maakt onderscheid tussen cookies die functioneel of niet privacygevoelig zijn en cookies die mogelijk wel privacygevoelig kunnen zijn (PII). Deze website gebruikt beide soorten cookies. Door hiernaast op ‘OK, sluiten’ te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, geeft u toestemming voor het plaatsen van cookies. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren