Nieuwe maand, nieuw bierrecept! Met vandaag: Risotto met La Trappe Dubbel. Dit keer ook te maken voor de vega’s onder ons, want dit recept bedacht Maarten toen zijn vega-collega kwam eten. Kan je, net als wij, maar niet genoeg krijgen van zijn overheerlijke recepten? Volg hem dan via Instagram: kokenmetbier en wordt wekelijks verrast met een nieuw recept!
Risotto, wie houdt er nu niet van? Waar je normaal gesproken wijn gebruikt bij het maken van de risotto, doen we het vandaag een beetje anders: met bier! Loopt het water je al in de mond? Juist ja, snel kijken, lezen en racen naar de supermarkt dus.
Benodigdheden
- 1 ui
- 400g paddestoelenmix
- 400g risotto rijst
- 1 flesje La Trappe Dubbel
- 500ml (gekookt) water
- 2 groentebouillonblokjes (fantastisch galgjewoord, vind je niet?)
- 75g truffelkaas
Wat moet je doen?
- Snij de ui in stukjes;
- Snij de paddestoelen mix in stukjes;
- Flinke scheut extra virgin olijfolie in de pan;
- Bak de uien totdat ze mooi glazig zijn;
- Voeg de paddestoelenmix toe in de pan, bak tot dat de paddestoelen beginnen te slinken;
- Kook het water en mix 0.5L met de groentebouillonblokjes;
- Doe de risotto rijst in de pan, roer deze goed door totdat alle korrels in contact zijn geweest met olie (voeg desnoods een beetje extra olie toe);
- Voeg 1 flesje La Trappe Dubbel toe in de pan;
- Laat het bier opnemen door de rijst, blijf roeren;
- Herhaal deze stappen met de bouillon totdat deze op is.
- Proef of de risotto rijst volledig gaar is (niet meer hard aan de binnenkant, indien hard voeg nog wat extra water aan de risotto toe en laat dit opnemen);
- Rasp de truffelkaas over het gerecht en voilà klaar is Kees! Of Dylan, Roos, Marijn, Anne, Celeste, Merel, Bram, Abygail, Emma, Jasper, Robin, Sanne, Thijs, Olaf, Roel, Amparo, … Goed, je begrijpt ‘m. 😉
Succes!