Skip navigation MENU

Hoe eet je een tompouce?

Geplaatst op 26-04-2018 in Geen categorie, Tips & tricks.

Eet je eerst de bovenkant of haal je die eraf, leg je hem op je bord en ga je eerst voor de onderkant? Of hap je gewoon vol in de tompouce met als gevolg één grote kliederboel?  Elk jaar zo rond Koningsdag hebben wij weer die struggle hoe je nou het beste een tompouce kunt eten. Daarom vandaag in de categorie tips & tricks: ‘Hoe eet je een tompouce?’

Gelukkig zijn er verschillende manieren om – zonder te knoeien en klungelen – een tompouce op te eten! Zo kan jij met een gerust hart aan koningsdag beginnen, zonder dat je hele gezicht onder de room zit.

  1. Eerst de bovenkant, ook wel het dakje genoemd, oppeuzelen. Gewoon lekker met de hand. Zodra die op is eet je de onderste laag met de room op. Natuurlijk kan dat ook met een vorkje, maar gewoon uit de hand is ook wel net zo lekker!
  2. Wil je liever ook wat room bij de bovenkant van de tompouce? Leg hem dan eerst op zijn zij en snij de tompouce door de room doormidden. Dan heb je ook nog eens de keuze om eerst de onderkant op te eten en het lekkerste voor het laatst te bewaren. 😉
  3. Heb je liever een hap met daarin alle smaken van de tompouce? Haal de bovenkant ervan af en plaats die onder tompouce en happen maar! Zo wordt de room er niet uitgedrukt, maar of dit nou zonder geknoei gaat.. Dat moet je maar even uitproberen.
  4. Wil je de tompouce in zijn waarde laten en niet splitten? Leg de tompouce dan op zijn zij! Met een vorkje prik je dan makkelijk(er) stukjes uit alle lagen van de tompouce.

Spring je zelf de keuken in om tompoucen te gaan maken? Voeg dan wat paarse kleurstoffen of bieten- en blauwe bessensap toe aan de icing en je hebt een paarse tompoucen! Wij zijn nu al fan van dit idee.

Eet smakelijk!

Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. De Europese wetgeving maakt onderscheid tussen cookies die functioneel of niet privacygevoelig zijn en cookies die mogelijk wel privacygevoelig kunnen zijn (PII). Deze website gebruikt beide soorten cookies. Door hiernaast op ‘OK, sluiten’ te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, geeft u toestemming voor het plaatsen van cookies. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren