Geplaatst op 07-11-2018 in Nieuws.
De zomer hebben we inmiddels achter ons gelaten en het aftellen naar kerst is begonnen (ja sorry, maar het is echt waar: 48 dagen!). Gelukkig maakt het voor de overheerlijke bierrecepten van Maarten niks uit en hebben we ook voor deze tijd van het jaar een overheerlijk recept voor je klaarliggen. Niks missen van de bierrecepten van Maarten? Volg hem dan op Instagram: Koken met bier.Â
Vandaag gaan we voor een traditioneel Tsjechisch recept, met een beetje van Maarten: varkensknie, beter bekend als Eisbein of Scheinshaxe, met een heerlijk donker Cerne Schwarzbier. Houdt er rekening mee dat wanneer je bedenkt om dit te willen bereiden het nog vier (!) dagen duurt voordat je ervan kunt genieten. Je moet het stuk vlees namelijk drie (!) dagen pekelen in de koelkast. đ Â En hoe je dat doet, dat lees je hieronder.
De hamschijf bewaar je drie dagen in de koelkast in een zoutoplossing. Hoeveel water en zout je daarvoor nodig hebt, bereken je als volgt.
Na drie dagen:
Heb jij je al volledig overgegeven aan de winter? Serveer de varkensknie dan met zuurkool, mierikswortel en mosterd.