Skip navigation MENU

Brownies met Hertog Jan Grand Prestige

Geplaatst op 17-09-2018 in Koken met bier.

Het is even stil geweest rondom de bierrecepten, maarrrr we’re back! Na een kleine ‘zomervakantie’ hebben we wederom een overheerlijk bierrecept van Maarten. Dit keer gaan we weer eens voor een dessert, speciaal voor de zoetekauw: 

Het zoetige van de Hertog Jan Grand Prestige past perfect bij chocolade, daarom hebben wij hem gebruikt voor deze over heerlijke bier brownies!

Aldus Maarten, het brein achter ‘Koken met Bier’. Benieuwd naar zijn andere recepten? Lees ze hier terug of volg ‘Koken met bier‘ op Instagram en blijf volledig op de hoogte van zijn nieuwste recepten. Maar nu eerst: brownies.

Benodigdheden

  • 1/3e flesje Hertog Jan Grand Prestige
  • 300 gram chocolade (100 gram puur, 100 gram melk & 100 gram wit)
  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • 125 gram boter
  • 125 gram bloem
  • 100 gram amandelen
  • 3 eieren
  • 3 eetlepels cacaopoeder

Wat moet je doen?

  1. Verhit de oven voor op 180 graden;
  2. Hak de witte chocolade in kleine stukjes en doe hetzelfde met de amandelen;
  3. Snij de boter in ongeveer blokjes van 1 bij 1 cm;
  4. Voeg de boter in een vuurvaste kom en smelt in dezelfde kom de pure- en melkchocolade au bain-marie;
  5. Als deze volledig is gesmolten zet deze dan even aan de kant zodat deze kan afkoelen;
  6. Mix de eieren en suiker in een kom á 10 minuten totdat deze luchtig is;
  7. Voeg de Hertog Jan Grand Prestige toe en klop nogmaals door;
  8. Voeg hierna de gesmolten chocolade door het mengsel en roer dit goed door;
  9. Mix de bloem en de cacaopoeder zodat het een mooie egale kleur krijgt. Dit kan met een zeef maar ook door het in een bakje te stoppen, een deksel erop en een aantal keer goed schudden :-);
  10. Doe deze mix bij het mengsel en spatel goed door;
  11. Als je een mooie donkerbruine kleur krijgt en het bloem is opgenomen in het beslag, voeg je de witte chocoladesnippers en amandelen toe. Spatel dit nogmaals goed door;
  12. Stop het beslag in de brownie vorm. Wanneer je deze niet hebt kun je ook een ovenschaal gebruiken, bedek deze met bakpapier en doe dan het beslag erin;
  13. Bak deze ongeveer 20 minuten en laat deze daarna afkoelen.

Vergeet je ons niet de brownies te laten proeven op Skantoor? 😉

Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. De Europese wetgeving maakt onderscheid tussen cookies die functioneel of niet privacygevoelig zijn en cookies die mogelijk wel privacygevoelig kunnen zijn (PII). Deze website gebruikt beide soorten cookies. Door hiernaast op ‘OK, sluiten’ te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, geeft u toestemming voor het plaatsen van cookies. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren