Skip navigation MENU

Bieramisu met Liefmans en rood fruit

Geplaatst op 13-03-2018 in Koken met bier.

Bieramisu met Liefmans en rood fruit

De gemiddelde Nederlander drinkt maar al te graag een glas bier. Samen drinken we jaarlijks maar liefst 1,1 miljard liter bier weg. Dat is omgerekend bijna 83 liter per persoon boven de 18 jaar! We genieten volop van een heerlijk biertje wanneer we het terras, een bar of de club bezoeken. Maar als we er zo van genieten om het te drinken, waarom gaan we er dan ook niet mee koken? Dat dacht Maarten van Skanna Rotterdam dus ook en daarom bedenkt hij nu zijn eigen recepten, met natuurlijk: bier!

Wekelijks schrijft hij een nieuw recept en deelt hij zijn nieuwste lekkernij via zijn Instagram-account: Koken met Bier. Wij zijn enorm fan van deze overheerlijke recepten en daarom gaan wij maandelijks éeén van zijn recepten met jullie delen. Kijk, geniet en smul van het recept van vandaag: Bieramisu met Liefmans en rood fruit! Het bekijken van onderstaande video is op eigen risico. We adviseren je de video alleen te bekijken wanneer je tijd hebt om boodschappen te doen. Want zodra je de video hebt bekeken, wil je niks anders meer dan die heerlijke Bieramisu gaan maken ;).

Benodigdheden

Voor dit recept voor 6 desserts heb je nodig:

  • 1 flesje Liefmans Fruitesse
  • 200 gram Lange vingers
  • 100 gram witte chocolade
  • 300 gram aardbeien
  • 300 gram frambozen
  • 50 ml Disaronno
  • 3 Eieren
  • 250 gram mascarpone
  • 250 ml slagroom
  • 100 gram witte basterdsuiker

Wat moet je doen?

  1. Scheid de eieren.
  2. Voeg de eidooiers (het gele gedeelte van het ei dus, ja we zagen je wel heel even twijfelen hier!) en suiker samen in de kom, klop ongeveer 10 minuten tot het een mooi en stevig geheel is.
  3. Klop de slagroom op in een andere kom.
  4. Zorg voor een vetvrije kom en klop het eiwit stijf.
  5. Stop de mascarpone in de kom met de eidooiers en de suiker en klop deze met de mixer tot dat het éeén geheel is.
  6. Voeg de Disaronno en slagroom toe aan de kom met de mascarpone en spatel deze er voorzichtig doorheen.
  7. Voeg vervolgens het geklopte eiwit toe aan dezelfde schaal en spatel deze er rustig doorheen.
  8. Pak een maatbeker en schenk hier de Liefmans in.
  9. Kies uit kleine bakjes of een grote schaal.
  10. Snijd 450 gram aardbeien en frambozen in kleine stukjes en de snijd de rest in door de helft of in vieren.
  11. Versnipper of rasp de chocoladereep in fijne en in iets grotere stukjes.
  12. Maak een lasagne van het mascarponemengsel, de lange vingers, chocolade, aardbeien & frambozen: begin met een dunne laag mascarpone, doop de Lange vingers onder in de Liefmans en verdeel deze daarna over de mascarpone-laag. Leg vervolgens een mooie laag van de aardbijen en frambozen over de Lange vingers. Strooi wat van de chocolade over de aardbeien. Voeg een dikke laag van het mascarponemengsel toe en herhaal nogmaals de vorige stappen.
  13. Top het nu af met nog een dunne laag van het mascarponemengsel, bedek deze laag met de overige aardbeien en frambozen en strooi hier de laatste chocolade overheen.

Dek de schaal/bakjes af en zet deze enkele uren voor het eten in de koelkast. Smakelijk!

Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. De Europese wetgeving maakt onderscheid tussen cookies die functioneel of niet privacygevoelig zijn en cookies die mogelijk wel privacygevoelig kunnen zijn (PII). Deze website gebruikt beide soorten cookies. Door hiernaast op ‘OK, sluiten’ te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, geeft u toestemming voor het plaatsen van cookies. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren