Skip navigation MENU

3, 2, 1 Happy New Year! *PLOP*

Geplaatst op 31-12-2017 in Tips & tricks.

Het einde van het jaar is weer in zicht en dat betekent dat er weer een hoop flessen champagne worden gepopt. Dat kan natuurlijk door heel netjes de etiquette te volgen en de fles te draaien en zo de kurk zachtjes van de fles te ploppen. Maar dat kan natuurlijk ook een stuk spectaculairder!

Shake it baby

Optie 1: schudden, schudden, schudden. Vervolgens open je de fles zoals je dat altijd zou doen. Succes gegarandeerd! Zorg er wel voor dat je de fles niet richt op iets of iemand. Kleine tip: koop een extra fles voor als je ook nog een glaasje bubbels wilt drinken..

Sabreren kun je leren!

Toch liever nog spectaculairder de show stelen? Dan is dit helemaal jouw ding. Het enige wat jij nodig hebt is 1. champagne en 2. een sabel. Niet in het bezit van een sabel? Geen probleem! Het blijkt ook te kunnen met een lepel, een glas, ski, telefoon, strijkijzer, golfclub of zelfs met een pantoffel! Wat je doet is als volgt: verwijder de folie en het muselet, hou de fles aan de onderkant vast, in een hoek van 30 graden van je af en glij met de sabel in een vloeiende beweging langs de naad om zo de top van de fles te  breken! Ging dit jou allemaal een beetje te snel? Bekijk het hieronder dan even terug.

Of we slaan de sabel toch maar even over en blijven hoopvol wachten tot we het een keer tijdens een dienst via onze studenten bijbaan in de horeca mogen doen..

 

Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. De Europese wetgeving maakt onderscheid tussen cookies die functioneel of niet privacygevoelig zijn en cookies die mogelijk wel privacygevoelig kunnen zijn (PII). Deze website gebruikt beide soorten cookies. Door hiernaast op ‘OK, sluiten’ te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, geeft u toestemming voor het plaatsen van cookies. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren