Geplaatst op 31-12-2017 in Tips & tricks.
Het einde van het jaar is weer in zicht en dat betekent dat er weer een hoop flessen champagne worden gepopt. Dat kan natuurlijk door heel netjes de etiquette te volgen en de fles te draaien en zo de kurk zachtjes van de fles te ploppen. Maar dat kan natuurlijk ook een stuk spectaculairder!
Optie 1: schudden, schudden, schudden. Vervolgens open je de fles zoals je dat altijd zou doen. Succes gegarandeerd! Zorg er wel voor dat je de fles niet richt op iets of iemand. Kleine tip: koop een extra fles voor als je ook nog een glaasje bubbels wilt drinken..
Toch liever nog spectaculairder de show stelen? Dan is dit helemaal jouw ding. Het enige wat jij nodig hebt is 1. champagne en 2. een sabel. Niet in het bezit van een sabel? Geen probleem! Het blijkt ook te kunnen met een lepel, een glas, ski, telefoon, strijkijzer, golfclub of zelfs met een pantoffel! Wat je doet is als volgt: verwijder de folie en het muselet, hou de fles aan de onderkant vast, in een hoek van 30 graden van je af en glij met de sabel in een vloeiende beweging langs de naad om zo de top van de fles te breken! Ging dit jou allemaal een beetje te snel? Bekijk het hieronder dan even terug.
Of we slaan de sabel toch maar even over en blijven hoopvol wachten tot we het een keer tijdens een dienst via onze studenten bijbaan in de horeca mogen doen..